KALIGRAFIJA

Od 30. november 2023 ob 17.00 do 30. November 2023 ob 18.00
Objavil/a: Peter Buhvald
030 666 791
Kategorije: Učna delavnica
Hits: 203

Pred vrati so dolgi jesenski in zimski večeri, katere si lahko med drugim popestrite z obiskom delavnice kaligrafije. Vabimo vas, da se predate čudoviti zgodbi kaligrafije – umetnosti lepopisja, ko nas kaligrafsko pero kot čarobna palica zaziba v harmonijo in nam pričara posebno doživetje.

Zakaj priporočamo obisk delavnice:

  • Ob učenju veščin pisanja in ob vajah lepopisja oz. kaligrafije razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo. Ob potezah peresa v določeni smeri se učimo prepoznati detajle posameznih črk in tako razvijamo sposobnost pozornosti.
  • Ta veščina ročnega izražanja ni primerna le za otroke, vendar tudi odrasle, ki v svetu polnem digitalne tehnike nimajo možnosti izvajati ročnih spretnosti in tako skozi zabavo razvijati sposobnost osredotočanja misli in predvsem potrpežljivosti. Prav zaradi teh lastnosti se kaligrafija prav tako uporablja v terapevtske namene kot neke vrste meditacija.
  • Zaradi tehničnega izziva, ki ga kaligrafija predstavlja, strokovnjaki trdijo, da se ob učenju kaligrafije razvija človekov temperament in umirjenost. Izboljša se sposobnost opazovanja, subtilnosti, kreativnosti in samostojnosti.
  • Ob enem pa je pridobljena veščina dobrodošla in nepogrešljiva pri oblikovanju prazničnih voščilnic, vabil, pohval in priznanj, na katere so lahko tečajniki še posebej ponosni.

Izvajalka:

V umetnosti pisanja stila pisave Karolinška minuskula, ki je lepo čitljiva, pokončna pisava, primerna za prve korake v kaligrafiji, se boste urili s pomočjo Zlatke Schäffer.

Kotizacija:

Udeležba na delavnici je brezplačna. Za material in pripomočke bo poskrbljeno.

Dodatne informacije:

Predavanje bo v četrtek, 30. novembra 2023, od 17. do 18.00 ure v učilnici Ljudske univerze Ravne na Koroškem (Čečovje 12a, Ravne na Koroškem).

Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne in jih sprejemamo do vključno ponedeljka, 27. novembra 2023, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 030 666 791 .

Vljudno vabljeni!