KORAKI V ČUDEŽNI SVET MODERNE KALIGRAFIJE

Predvideno število ur izvajanja programa 15 ur
Število udeležencev v programu Minimalno 7
Pogoji za udeležbo/vključitev

Jih ni.

Kraj in čas izvajanja

Ravne na Koroškem; predvideni datumi: 30. 9., 7. 10., 14. 10., 21. 10. in 4. 11. 2020; srede, od 17. do 19.15.

Cilji programa

Naučiti udeležence tehnike pisanja in značilnosti modernih abeced s pomočjo tankega čopiča, t. i. "brush" pisala, rokovanja s peresom s fleksibilno konico in urjenja pisanja s tem pisalom. Spoznali boste še delo z gvašem in vodenimi barvami ter se preizkusili v pisanju na temnejši papir oziroma močneje obarvan papir.

Udeleženci v programu Koraki v čudežni svet moderne kaligrafije bodo spoznali moderno kaligrafijo, ki dopušča veliko osebne svobode, tehnika pa ima tudi določene zakonitosti.

V uvodnem delu bodo usvojili tehniko pisanja in značilnosti modernih abeced s pomočjo tankega čopiča – t. i. »brush« pisala. V nadaljevanju se bodo naučili rokovati s peresom s fleksibilno konico ter se urili v pisanju s tem pisalom. Od oblik črk se bodo počasi povezovali besede in se urili v pozicioniranju besedila na format. V nadaljevanju bodo spoznali delo z gvašem in vodenimi barvami. Preizkusili se bodo v pisanju z gvašem na temnejši papir oziroma na močneje toniran papir. V sklepnem delu se bodo udeleženci posvetili oblikovanju in izdelavi končnega kaligrafskega izdelka s kombinacijo vodenih barv, ki so pogost spremljevalec moderne kaligrafije – tako v smislu toniranja papirja kot v dodajanju poslikave besedilu, preizkusili pa se bodo tudi v pisanju z vodenimi barvami, ki lahko služijo kot črnilo oziroma tinta. Po želji bodo lahko za končni izdelek uporabili tudi delo z gvašem – kaligrafski izdelek na temnejšem oziroma močneje obarvanem papirju. Narejene izdelke bomo razstavili.

Delavnico v letu 2020 sofinancira Občina Ravne na Koroškem.

Cena delavnice (15 ur z materialom vred): 70 eur.

Prijave: 02 82 15 073 in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V primeru, da se prijavljate preko spleta in da vam v kratkem ne odgovorimo na vašo elektronsko prijavo, nam prosim sporočite.

Informativna prijava na tečaj

Polja označena z (*) so obvezna!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Izberite!
Invalid Input
Neveljaven podatek!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Neveljevno!