Študijski krožki 2019

Študijski krožki 2019

LURA je na Javni razpis za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2019, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, prijavljala pet študijskih krožkov in vseh pet tudi dobila.

KAJ SPLOH SO ŠTUDIJSKI KROŽKI?

Študijski krožki so brezplačna splošnoizobraževalna oblika prostovoljnega učenja odraslih in predstavljajo organizirano infrastrukturo za samostojno učenje odraslih, za katero so značilni sproščeni in prijatelji odnosi med udeleženci, prostovoljno ustvarjalno in demokratično sodelovanje, enakopravnost med sodelujočimi, osebna komunikacija, ustvarjalno, sodelovalno in načrtovano delo v skupini.

Učenje v študijskih krožkih vodi v konkretne zaključke, kot so izdelki, dogodki, razstave, ekskurzije, literarni večeri, izdaja brošur, prireditve, gledališke in druge vrste predstav … Ob vsem tem se med sodelujočimi vzpostavljajo osebni in prijateljski stiki, zbližujejo se stališča … Z vsem tem študijski krožki krepijo temeljna načela, kot so enakost, demokracija, izkušnje, sodelovanje, svoboda oblikovanja ciljev, izbire kraja, časa, zahtevnosti in intenzitete, kontinuiranost, načrtovanje in aktivno sodelovanje, sprememba na osebni in skupnostni ravni ter akcija.

Udeleženci krožka sami določajo, kaj se bodo učili, kje in kako, sami načrtujejo način dela v njem in se učijo toliko časa in tako poglobljeno, kakor si sami želijo. Z demokratično menjavo znanj, spretnosti in izkušenj spodbujajo svojo intelektualno rast, vzpostavljajo in krepijo vezi med ljudmi in pomembno pripomorejo tudi k bolj kakovostnemu življenju v svojem okolju.

KATERE ŠTUDIJSKE KROŽKE BODO IZVAJALI NA LURA?

LURA je za leto 2019 prijavljala naslednje študijske krožke:

  1. 60 leta LURA;
  2. Spomini na družinsko preteklost;
  3. Ljudsko gledališče;
  4. Kaj pravijo sosedje;
  5. Po stopinjah leških rudarjev.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Udeležba je za vse sodelujoče brezplačna!

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefonske številke 02 82 15 073.