Od pravopisa do pravilnega zapisa

Od pravopisa do pravilnega zapisa

Pisni izdelki, ki jih damo od sebe oziroma ki jih namenimo nekomu drugemu, so naše ogledalo. Ker je slovenščina živ jezik, se s časom posledično spreminjajo tudi njena pravopisna pravila in pravila pisne komunikacije. Marsikdo je mnenja, da moraš biti za pisanje različnih besedil nadarjen in da tega ne zmore vsak. Temu ni tako! Pisanje je veščina, ki jo lahko usvojimo in se je lahko naučimo, zato pa je potrebno nekaj znanja in predvsem veliko vaje.

Z vsakim pisnim izdelkom naredimo določen vtis na naslovnika – pa naj bo to poslana elektronska pošta, opravičilo v šoli, ponudba za izdelek, obvestilo o dogodku, poslani življenjepis, zapisnik sestanka ali motivacijsko pismo potencialnemu delodajalcu … Slovnična pravilnost vsakega zapisanega besedila odraža naš odnos do jezika, do naslovnika, vsebine, izdelka. Nadgradite svojo slovnično, jezikovno in pravopisno znanje, saj si verjetno ne želite, da bi zaradi jezika naleteli na oviro do zastavljenega cilja ali da bi izgubili spoštovanje.

Za vas smo pripravili 3-urni program Od pravopisa do pravilnega zapisa, v katerem boste ponovili oziroma osvežili osnovna pravopisna pravila, videli in si zapomnili najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri Slovencih, spoznali, kako pravilno napisati in urediti (uradne) dokumente, da bo vaše jezikovno ogledalo na naslovnika naredilo dober vtis. Seznanili se boste še z osnovami spletnega bontona in s pripomočki, ki vam bodo olajšali kakšen trd jezikovni oreh. In še marsikaj drugega ...

Vabljeni med nas v sredo, 24. aprila, od 15.30 do 17.45, na Ravnah na Koroškem.

Cena: 25 eur/osebo.

Prijave preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko spletne povezave: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/slovenski-jezik-in-kultura/54-od-pravopisa-do-pravilnega-zapisa.