Slovenska slovnica (priprave na maturo)

Slovenska slovnica (priprave na maturo)

Program Slovenska slovnica je namenjen dijakom, ki se pripravljajo na splošno maturo in želijo strnjeno ponoviti, osvežiti, usvojiti in/ali utrditi učno snov jezikovnega dela pouka v gimnazijskem programu. Naredili bomo pregled temeljnih pojmov po jezikovnih ravneh, s pomočjo preglednic ponovili bistveno znanje in ga z nalogami tudi utrjevali. Program je zasnovan sistematično, pregledno in je praktično naravnan.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v obliki videosrečanja (platforma ZOOM), predvidoma ob sredah popoldne (za točno uro se bomo dogovorili skupaj). Trajala bodo eno uro (60 minut), celoten program pa bo obsegal 18 srečanj (vsak sklop bo obsegal dvakratno videosrečanje: prvo za pregled in razlago navedene snovi, drugo za pregled nalog, odgovarjanje na dileme in vprašanja). 

Udeleženci boste boste občutek in védenje, kako se določene naloge lotiti, saj boste znali navodilo povezati s teorijo, ki je v ozadju vsake naloge. Zaradi izpopolnjevanja boste izgubili tremo in stres, s katero se soočajo dijaki pred pisanjem mature. Zaupali boste v svoje znanje in vedeli boste, da vas nič ne more presenetiti.

Predvideni pričetek: december 2020 (oziroma takoj, ko se skupina zapolni; minimalno število udeležencev: 5, maksimalno: 10).

Cena programa: 120,00 eur.

Program bo izvajala profesorica slovenskega jezika in književnosti, zunanja ocenjevalka na maturi iz slovenščine pri RIC-u.

Več informacij o samem programu in prijavahttps://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/74-slovenska-slovnica-v-10-solskih-urah ali preko telefona (02 82 15 073) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Dobra priprava je najboljša podlaga za uspešno opravljeno maturo.