Lokalna točka SVOS > v decembru preizkusite svoje digitalne spretnosti

Lokalna točka SVOS > v decembru preizkusite svoje digitalne spretnosti

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) je v tem prazničnem decembrskem mesecu postala ena od 22 lokalnih točk SVOS v Sloveniji. Gre za pripomoček za ocenjevanje lastnih spretnosti – t. i. Spletni Vprašalnik Ocenjevanja Spretnosti = SVOS. Z njim lahko posamezniki ali organizacije ovrednotijo besedilne in matematične spretnosti ter spretnosti reševanja problemov v tehnološko bogatih okoljih. Poleg tega se lahko samoocenijo na področju poklicnih namer in interesov, uporabe spretnosti, osebne blaginje in zdravja.

V DECEMBRU LAHKO BREZPLAČNO PREIZKUSITE SVOJE DIGITALNE SPRETNOSTI.

V decembrski promociji, ki jo organiziramo skupaj z Andragoškim centrom Slovenije in ostalimi SVOS točkami po Sloveniji, vas vabimo, da preizkusite svoje DIGITALNE SPRETNOSTI, ki postajo vse pomembnejše za vsakdanje življenje, sploh v času epidemije. Dobro razvite digitalne spretnosti nam omogočajo, da se lažje znajdemo v različnih situacijah, da se lažje spopadamo z različnimi tehnologijami, s katerimi se srečujemo povsod, in ki se razvijajo iz dneva v dan.

Izkoristite priložnost – preverite in okrepite digitalne spretnosti! V okviru nacionalnega projekta vam je brezplačno na voljo SVOS – tudi na LURA na Ravnah na Koroškem.

Ljudska univerza Ravne na Koroškem vam kot lokalna točka za izvajanje ocenjevanj SVOS zagotavlja:

  • brezplačen dostop in navodila za dostop do vprašalnika SVOS;
  • miren prostor za izvajanje ocenjevanj in potrebno tehnično opremo (če jo potrebujete);
  • podporo medin po reševanju vprašalnika;
  • razlago pridobljenih rezultatov (če jih posameznik želi);
  • svetovanje za primerno izobraževanje in razvoj spretnosti.

SVOS je spletni pripomoček, zato reševanje poteka preko spleta. Če se želite preizkusiti, sporočite in se obrnite na nas: 02 82 15 072 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Okrepite lastne digitalne spretnosti za boljši jutri in se podajte na pot k novemu znanju!

Več informacij o samem vprašalniku: https://pismenost.acs.si/svos/. Kratki vodič o vprašalniku: https://www.prc-lu.si/wp-content/uploads/2020/07/Kratki-vodi%C4%8D-skozi-SVOS.pdf.

 

Lokalna točka SVOS na LURA je povezana z nacionalno točko, ki deluje pri Andragoškem centru Slovenije. Ocenjevanje spretnosti odraslih je v Sloveniji del nacionalnega razvojnega projekta ESS Strokovna podpora razvoju kompetenc odraslih, ki ga v letih 2016-2022 izvaja Andragoški center Slovenije. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je izvedbo individualnega ocenjevanja spretnosti odraslih SVOS v Sloveniji zagotovilo z namenom, da neposredno podpre prizadevanja omrežja izvajalcev pri kakovostnem razvoju kompetenc pri odraslih.

logotipi_svos

Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.