Pomoč pri iskanju poklicne poti

Pomoč pri iskanju poklicne poti

Vsem, ki niste prepričani, katera srednja šola ali študij sta prava za vas, nudimo pomoč pri odločitvi.

Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem vam v okviru kariernega svetovanja nudimo tudi testiranje s Hollandovim vprašalnikom poklicnih interesov, ki vam bo v veliko pomoč:

  • pri odločitvah, katero srednjo šolo, fakulteto oz. poklic izbrati;
  • pri oblikovanju lastnih kariernih ciljev;
  • pri načrtovanju poklicne poti ter
  •  pri iskanju pravega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem.

Dr. John Holland je ameriški psiholog, ki pravi, da lahko ljudi, glede na njihov interes, razdelimo na šest tipov osebnosti: realistični, raziskovalni, umetniški, socialni, podjetniški in konvencionalni . V iste skupine se delijo tudi poklici oziroma delovna okolja. Poznavanje lastnega tipa osebnosti je lahko predvsem učencem, dijakom in študentom v pomoč pri izbiri bodočega poklica. Prav tako je pomembna skladnost med delovnim okoljem in osebnostnim tipom, saj to vodi do večjih uspehov in poklicnega zadovoljstva ter do boljšega počutja.

Vprašalnik za načrtovanje izobraževalne in poklicne poti je namenjen mladostnikom nad 13 let oziroma vsem odraslim. Uporablja se kot pomoč pri odločanju za nadaljevanje šolanja oziroma študija, pri odločanju o ustrezni zaposlitvi, pri prekvalifikaciji in pri načrtovanju razvoja kadrov ter reševanju kadrovskih problemov.

Izvajanje testa lahko opravlja izključno strokovno usposobljena oseba. LURA ima za to usposobljeno svetovalko, ki se je usposabljala na Centru za psihodiagnostična sredstva.

Več informacij in dogovarjanje o izvedbi: Maja Sadar, 02 82 15 072, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..