Spoznaj svoje spretnosti in zaglej nove priložnosti – vprašalnik SVOS

Spoznaj svoje spretnosti in zaglej nove priložnosti – vprašalnik SVOS

Ali znate poiskati koristne podatke, ki vam pomagajo pri odločitvah in ravnanju z mesečnimi prejemki, in uspete ob množici ponudb najti najugodnejšo zase? Kako dobro znate ukrepati, ko se vi ali vaši najbližji znajdete v zdravstvenih težavah? Kako dobro vam gre pomoč otroku pri šolskih obveznostih? Ali obvladujete elektronske storitve tako doma kot v službi? Iščete novo zaposlitev, želite menjati poklic? Ali preprosto želite izvedeti več o sebi?

Pri obvladovanju življenjskih izzivov vam bo v pomoč poznavanje lastnih spretnosti – v čem ste dobri in kaj lahko še izboljšate. Zanesljiv pripomoček pri tem je Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti – SVOS. Za odrasle vseh starosti je brezplačen, rešite ga preko spleta.

V spletnem vprašalniku SVOS se boste srečali z nalogami iz vsakdanjega življenja in delovnega okolja ter ocenili besedilne, matematične in spretnosti reševanja problemov v računalniškem okolju. Če pa vas zanimajo poklicni interesi, ocena, kako zdravo živite in kako uporabljate spretnosti v osebnem, družinskem življenju ter pri delu, lahko preverite tudi to.

Takoj, ko končate z reševanjem, dobite rezultate, ki so samo vaši. Zraven pa vas čaka še zanimiva informacija o tem, kako uspešni ste bili v primerjavi z drugimi odraslimi iste starosti, podobnega poklica ter izobrazbe v Sloveniji in v tujini. Rezultati ocenjevanja vam bodo v pomoč pri odločitvah za nadaljnje učenje in izobraževanje ter spremembo poklicne ali zaposlitvene poti.

 

In kako o vprašalniku SVOS razmišljajo tisti, ki so ga že rešili?

»Prva stvar, ki mi je pri vprašalniku SVOS všeč, je ta, da je pri reševanju zagotovljena anonimnost uporabnika.

Začetek reševanja kognitivnega dela me je spomnil na šolske dni. V delih vprašalnika sem začutil, da je v meni v zametkih prisoten adrenalin, ki sem ga poznal v času izpitov na fakulteti. Ob koncu reševanja sem imel zato prijeten občutek opravljene naloge. Dobro zastavljene so se mi zdele tudi vsebine posameznih nalog. Imel sem občutek, da spremljam zanimive članke in hkrati ob tem rešujem vprašalnik spretnosti.

Ob ogledu rezultatov na koncu sem bil zadovoljen, saj analiza vprašalnika pokaže primerjavo s slovenskim in z evropskim povprečjem.

Pri nekognitivnem delu vprašalnika sem pričakoval, da bosta čas in zahtevnost reševanja podobna kot pri kognitivnem, vendar me je pozitivno presenetilo, da sem reševanje končal zelo hitro.

Modula o osebni blaginji in zdravju, poklicnih interesih in namerah ter modul o uporabi spretnosti se mi zdijo uporabniku prijazni, ker so mi ponudili povratno informacijo o vsakdanjem življenju ter mi omogočili razmislek, ki ga brez SVOS verjetno ne bi opravil. Takšen t. i. pregled osebnega stanja bi si želel opraviti vsako leto

(Peter)

»SVOS vprašalnik mi je z dobro zastavljenimi nalogami ponudil odgovor, katera so moja šibka in močna področja, opisna razlaga pa mi je to še natančneje opredelila, kar se mi zdi velika prednost. Kot dodano vrednost bi izpostavila še priporočilo o zdravem življenjskem slogu

(Breda)

Če vas zanima več o vprašalniku, brezplačnem dostopu in svetovanju, se oglasite v vaši najbližji lokalni točki SVOS – na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 02 82 15 072; reševanje SVOS po predhodnem dogovoru). Več o vprašalniku si lahko preberete na spletni strani https://svos.acs.si ali https://lura.si/svetovalni-krog/lokalna-tocka-svos.

Ocenjevanje spretnosti odraslim v Sloveniji omogočata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropski socialni sklad. Strokovno nad ocenjevanjem spretnosti bedi Andragoški center Slovenije. V sodelovanju z javnimi izobraževalnimi ustanovami skrbi za dostopnost SVOS za vse odrasle po vsej Sloveniji. Za majhno državo, kot je Slovenija, je pomembno, da imajo vsi prebivalci razvite spretnosti. Izkoristite to možnost!