Ljudska ura na LURA – slovenščina ob kavi

Ljudska ura na LURA – slovenščina ob kavi

V sklopu dogodkov ob 100-letnicah ljudskih univerz v Sloveniji (praznujeta Ljudska univerza Celje in Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza) organiziramo že tretji brezplačen dogodek, tokrat srečanje »Ljudska ura na LURA – slovenščina ob kavi«, ki bo v torek, 14. 12. 2021, ob 10. uri. Dobimo se pred mestno hišo (Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem).

KAJ BOMO POČELI? Odšli bomo na zimski in prepraznični sprehod po Ravnah na Koroškem, spoznali kulturno dediščino našega kraja, si ogledali lokalne znamenitosti ter obiskali Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika. Srečanje bomo zaključili prav tam, v čudovitem ambientu grajske kavarne Eleonora.

KOMU JE DOGODEK NAMENJEN? Dogodek je namenjen vsem priseljencem, ki živijo na Koroškem, bi radi spoznali naše okolje na Ravnah na Koroškem ter prišli v stik s slovenskim jezikom.

KAKŠEN JE NAMEN DOGODKA? Namen dogodka je razviti in spodbuditi udeležence za čim aktivnejšo vključitev v lokalno okolje na vseh ravneh življenja in jih čim bolj povezati z lokalnim okoljem na nezaveden in neformalen način ter izven učnega okolja – učilnic.

PRIJAVE zbiramo jih preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefona 040 566 747. (Pri elektronski pošti, prosimo, pripišite Vašo telefonsko številko.)

POGOJ ZA UDELEŽBO? Drugih pogojev, razen izpolnjevanja PCT-pogoja, ni.

(V primeru, da bo skupina prevelika, bomo izpeljali še eno srečanje.)

Pri izvedbi dogodka »Ljudska ura na LURA – slovenščina ob kavi« smo se povezali s Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika.

Dogodek sofinancira Občina Ravne na Koroškem, vključujemo pa ga tudi v projekt 100 let ljudskih univerz na Slovenskem (ZLUS – Zveza Ljudskih Univerz Slovenije).