Vseslovenska akcija »DAN ZA SPREMEMBE« – Soustvarjamo (zdravo) skupnost

Vseslovenska akcija »DAN ZA SPREMEMBE« – Soustvarjamo (zdravo) skupnost

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti.

Občina Ravne na Koroškem se bo letos osmič zapored pridružila vseslovenski akciji »Dan za spremembe – SOUSTVARJAMO (ZDRAVO) SKUPNOST«, ki jo že deveto leto organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva.

V letošnjem letu bo osrednji kulturni dogodek izpeljan v četrtek, 7. 4. 2022, od 16. do 18. ure, v grajskem parku na Ravnah na Koroškem. Društva in javni zavodi se bodo predstavili na stojnicah s širjenjem in z ozaveščanjem povezovanja, spodbujali dobro in spoštljivo medsebojno komunikacijo, strpnost, sprejemanje drugačnosti in izvajali drobna dejanja prijaznosti. (Več informacij: https://www.ravne.si/objava/613739?fbclid=IwAR1_1K2J6GmakXB7MQ6ggszQAN0AMCkajJXnHpqTWUbA8u-n69LuKpiyakM.)

V grajskem parku bo v četrtek popoldne tudi Ljudska univerza Ravne na Koroškem!

Na stojnici vam bomo predstavljali našo dejavnost in programe ter udeležence dogodka seznanjali z možnostjo reševanja vprašalnika SVOS na Ravnah na Koroškem, saj je LURA lokalna točka SVOS na Koroškem (https://lura.si/svetovalni-krog/lokalna-tocka-svos). Pobližje bomo predstavljali predvsem tisti del vprašalnika SVOS, ki se nanaša na osebno blaginjo in zdravje, saj lahko reševalci po končanem testu prejmejo individualna priporočila o zdravem življenjskem slogu.

Pripravili bomo tudi vprašanja oziroma nagradno igro, vezano na temo zdravja, človeškega telesa, rekreacije ... Obiskovalci, ki bodo pravilno odgovorili na največ vprašanj, bodo prejeli drobno pozornost za sodelovanje in izkazano znanje/védenje.

Čistilno akcijo, ki načrtovana za soboto, 9. 4. 2022, bomo zaposleni na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem izvedli v petek, 15. 4. 2022.

Vabljeni v četrtek, 7. 4. 2022, popoldne, med 16. in 18. uro, v grajski park na Ravne na Koroškem.