Študijski krožki in TVU v letu 2022

Študijski krožki in TVU v letu 2022

Z veseljem sporočamo, da smo na javnem razpisu za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2022, ki ga je v februarju 2022 razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in katerega predmet je sofinanciranje izobraževalnih programov izobraževanja odraslih, in sicer s ciljem: povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje, dobili odobrene vse prijavljene programe in dejavnosti.

ŠTUDIJSKI KROŽKI

V letošnjem letu bomo tako v našem javnem zavodu s sofinanciranjem MIZŠ izvajali (nekatere stvari tečejo že od pričetka letošnjega leta) 3 ŠTUDIJSKE KROŽKE:

1) Več kot le razglednica – v sodelovanju s Koroškim filatelističnim društvom – KFD (Koroško filatelistično društvo – KFD);

2) Kdo je Prežih? – v sodelovanju z Dnevnim centrom Ravne na Koroškem, ki je dislocirana enota Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem (CUDV Črna na Koroškem);

3) Investicija vame – branje zame – v sodelovanju Društvom Altra, Enoto Prevalje (Društvo Altra).

         

TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) je ponovno postala tudi OBMOČNI KOORDINATOR 27. TEDNOV VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA (TVU) ZA KOROŠKO. Gre za največjo in najvidnejšo promocijo vseživljenjskega učenja v Sloveniji. Festival se bo letos odvijal v času od 9. maja do 12. junija 2022, lokalna tema našega zavoda in naših številnih partnerjev širom Koroške, ki bodo z nami soustvarjali dogajanje, dogodke, prireditve, pa bo "(spo)ZNANJE BREZ MEJA".

Povezava do spletne strani festivala: https://tvu.acs.si/sl/domov/.

Sledite nam in vabljeni že sedaj na pestro majsko in junijsko dogajanje za Koroškem, kjer bomo skupaj spoznavali vseživljenjsko učenje.