SPOZNAJ IGRO PADEL

SPOZNAJ IGRO PADEL

V športno rekreacijskem delu novo nastajajočega turističnega kompleksa na Rimskem vrelcu se bosta kmalu odprli dve novi Padel igrišči. V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra 2022, bodo na Ravnah na Koroškem potekale številne aktivnosti s poudarkom na gibanju. Ob tej priložnosti vabimo vse, ki vas igra Padel zanima in pravil še ne poznate, da se nam pridružite na dogodku, na katerem boste osvojili osnovne tehnike ter pravila igre.

SPOZNAJ IGRO PADEL

ŠPORT Z LOPARJI ZA VSE GENERACIJE

Petek, 23. september, ob 16. uri , Padel igrišče Rimski vrelec

PADEL je trenutno eden od najhitreje rastočih športov z loparji na svetu. Že dolgo je zelo priljubljen v Španiji in Latinski Ameriki. Je mešanica tenisa in skvoša. Običajno se igra na zaprtem igrišču, ki je manjše od teniškega igrišča ter zaprto z vseh strani. Ima steklene stene, od katerih se žogica lahko odbije med samo igro. Lopar, ki se uporablja, nima strun, ampak je cel iz trdnega perforiranega materiala. Žogica in točkovanje sta enaka kot pri tenisu, vendar pa je pri pridobivanju točk, bolj kot moč pomembna strategija. Ne le po svetu, tudi pri nas postaja Padel vse bolj priljubljen. Igra je dinamična, vznemirljiva izbira za športno druženje. Igrate lahko s prijatelji in partnerji ter se pri tem seveda tudi zabavate. Fizično je Padel toliko naporen, kolikor vanj sami vložimo energije. Igrajo ga lahko tudi otroci, mladostniki, starši ali upokojenci.

Kotizacija

  • Udeležba je brezplačna

Vsebina

  • Uvodna predstavitev športa in pravil igre
  • Razdelitev udeležencev v dve skupini, opazovanje igre ter igra (menjava)
  • Izmenjava prvih izkušenj, dodatna vprašanja

Prijave in dodatne informacije

  • Petra Penec, telefon: 030 666 790, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  
  • Prijave so obvezne,  sprejemamo jih do srede, 21. 9. 2022  
  • Število udeležencev je omejeno

Dogodek organizira Ljudska univerza Ravne na Koroškem v sodelovanju z Rimski vrelec d.o.o.