DIGITALNI KORAKI 2024-2025

DIGITALNI KORAKI 2024-2025

Z veseljem sporočamo, da smo bili izbrani na javnem razpisu za neformalna izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc.

V izobraževanja bo v letih 2024 in 2025 na ravni Slovenije skupaj vključenih 25.530 odraslih. Več o rezultatih razpisa: https://www.gov.si/novice/2024-06-07-rezultati-razpisa-neformalna-izobrazevanja-za-odrasle-na-podrocju-digitalnih-kompetenc/.

Namen projekta

Namen projekta je izvajanje programov neformalnega izobraževanja za pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih kompetenc prebivalcev Republike Slovenije starih 30 let in več. Z udeležbo na izobraževanjih udeleženci krepijo zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepijo zaupanje v digitalne tehnologije, razumevanje digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.  

V okviru projekta izvajamo 10-urne programe, ki pokrivajo digitalne kompetence na 5-ih ključnih področjih kot jih opredeljuje Digitalni okvir za državljane Dig Comp 2.2

  • informacijska in podatkovna pismenost, 

  • komuniciranje in sodelovanje v okviru digitalnih tehnologij, 

  • ustvarjanje digitalnih vsebin, 

  • varnost in 

  • kompetence reševanja problemov. 

Ciljna skupina

V izobraževanja se lahko vključijo vsi odrasli prebivalci RS brez digitalnih kompetenc ali z že usvojenimi digitalnimi kompetencami, ki so stari 30 let ali več.

Izobraževanja bodo potekala po celotni Sloveniji, kar smo omogočili z našimi projektnimi partnerji.

Usposabljanja izvajamo tudi v podjetjih in drugih organizacijah. 

Projektni partnerji

Cene Štupar – CILJ (vodilni partner) 

Andragoški zavod Maribor, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona, Ljudska univerza Celje, Ljudska univerza Ravne na Koroškem, Ljudska univerza Sežana, Micro Team,  Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje, Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj 

Trajanje projekta

7. 6. 2024 – 31. 10. 2025

Financer projekta

Projekt sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo RS.

Vrednost projekta

596.900 €

Informacije o izobraževanjih in prostih terminih bomo sproti objavljali na našem spletnem mestu in na socialnih omrežjih zavoda s ključnikom #digiSI.

Vsa izobraževanja so za udeležence brezplačna. 

Več o programu Evropske kohezijske politike 2021-2027 in aktualnih projektih je na voljo na spodnji povezavi: 

https://evropskasredstva.si  

Informacije o izobraževanjih in prostih terminih bomo sproti objavljali na našem spletnem mestu in na socialnih omrežjih zavoda s ključniki #EUsredstva #evropskasredstva in #digiSI.

Več informacij

Peter Buhvald, organizator izobraževanja odraslih
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 030 666 791